Centar za društvena istraživanja | ssrc.ibu.edu.ba

Vijesti

  • /
  • Objavljen poziv za dostavljanje radove za tematsko izdanje časopisa "Društveni ogledi"
11.10.2021. Objavljen poziv za dostavljanje radove za tematsko izdanje časopisa "Društveni ogledi" Časopis Centra za društvena istraživanja "Društveni ogledi" ponosno objavljuje poziv za radove za tematsko izdanje na temu Euroatlantske integracije: izazovi i perspektive, koje će se objaviti 22. decembra, 2021. uz prvu promociju istog dana u prostorijama Internacioanlnog Burč univerziteta.

Naročito se ohrabruju akademski radnici na početku svojih karijera te pripadnici manjinskih grupa da dostave svoje radove.

 

Radovi trebaju biti originalni te biti izvorni ili pregledni naučni ili stručni radovi, a baviti se tematikom Euroatlantskih integracija u kontekstu oblasti ekonomije, politologije i prava.

 

Rok za dostavu radova je 26. novembar, 2021. Svi radovi će biti podloženi dvostrukoj slijepoj recenziji te će eventualni komentari biti dostavljeni autorima do 6. decembra, sa rokom za eventualne izmjene do 16. decembra.

 

Časopis "Društveni ogledi" se izdaju od 2013., a indeksiran je u CEEOL (Central and Eastern European Online Library), EBSCO Host, OAJI (Open Academic Journals Index) te Hein Online, između ostalih.

 

Poziv za autore možete preuzeti na ovom linku, a detaljna uputstva za pisanje rada ovom linku.

Partneri