Centar za društvena istraživanja | ssrc.ibu.edu.ba

Vijesti

  • /
  • Promocija knjige “Rođeni za uspjeh” održana u Tuzli
04.02.2016. Promocija knjige “Rođeni za uspjeh” održana u Tuzli Dana 4. februara 2016. godine je održana peta po redu promocija knjige "Rođeni za uspjeh - od aplaudera do aplauza" autora Kemala H. Balihodžića u tuzlanskom Bosanskom kulturnom centru.

Knjiga se bavi tematikom uspjeha, te nudi pomoćne savjete mladima na njihovom putu ka uspjehu. Podijeljena je na dva dijela: prvi govori o karakteristikama uspješnih ljudi, a drugi nudi savjete kako biti uspješan/a na radnom mjestu.

Osim Kemala Balihodžića, saradnik Centra za društvena istraživanja g. Elmedin Bišić se obratio gostima promocije. Autor je u knjizi predstavio iskustva poznatih svjetskih ličnosti, koji su uspjehom bili inspiracija mnogima, te je sve to pokušao uporediti i primjeniti na bosanskohercegovački mentalitet. Knjiga obiluje praktičnim savjetima i koracima kako se nešto postiže, a nastala je kao želja za pozitivnim promijenama u našem društvu.

Nakon Tuzle, Centar za društvena istraživanja planira organizirati promocije knjige u Novom Pazaru, Mostaru i Sarajevu.

Kemal Balihodžić je trenutno zaposlen kao Šef Službe za marketing i komunikacije Internacionalnog Burč Univerziteta i kao viši asistent na Odsjeku za međunarodne odnose i evropske studije.

Partneri