Centar za društvena istraživanja | ssrc.ibu.edu.ba

Vijesti

  • /
  • Časopis "Društveni ogledi" indeksiran u HeinOnline pravnoj bazi podataka
28.04.2015. Časopis "Društveni ogledi" indeksiran u HeinOnline pravnoj bazi podataka Centar za društvena istraživanja Internacionalnog Burč univerziteta nastavlja sa svojim aktivnostima vezanim za indeksiranje časopisa "Društveni ogledi". Naime, nakon nekoliko međunarodno priznatih indeksa poput CEEOL-a i Ulrichs Weba, časopis je prihvaćen u još jednu svjetski poznatu bazu podataka, američki HeinOnline

Pravna baza podataka HeinOnline je istraživačka baza sa više od 100 miliona stranica pravnog teksta, dostupnog online u punom obimu. Trenutno se u bazi nalazi preko 2000 časopisa i periodičnih izdanja iz oblasti pravnih i srodnih društvenih nauka. Pored toga, HeinOnline sadrži i brojne tekstove poput US izvještaja unazad do 1754. godine, famoznih svjetskih suđenja koja datiraju unazad do 1700. godine, pravne klasike od 16. do 20. stoljeća, sporazume Ujedinjenih nacija i Lige naroda, sve ugovore SAD-a, te registre američke dokumentacije od 1938. godine.

Na ovaj način časopis "Društveni ogledi" je dobio šesti međunarodni indeks što će nedvojbeno unaprijediti njegovu reputaciju. Kao što je poznato od ranije, pored HeinOnline, baze podataka u kojima časopis ima svoje mjesto su i UlrichsWeb, EbscoHost, Google Scholar, CEEOL i Open Academic Journal Index.

 

Partneri